čtvrtek 29. března 2012

Dopisy hrdinům I.


Chtěla bych se přidat k novému čtvrtečnímu meme, ktero pořádá Awekki.
Cílem tohoto meme je napsat fiktivní dopis nějakému knižnímu hrdinovi. Skvělý nápad!

Drahý Adriane Ivaškove,

k napsání tohoto dopisu jsem se odhodlávala velice dlouho, zvláště proto, že nebylo vůbec jisté, zda by tě dopis vůbec zastihl nebo by sis ho kvůli své alkoholové závislosti vůbec přečetl. Kdo ví, kde se teď zrovna nacházíš, že? Pokud jsi tedy alespoň částečně při vědomí, byla bych ráda, kdyby sis přečetl následující řádky. Asi by tě zajímalo, kdo že ti vůbec píše. Ach ano, nikdo jiný, než další tvoje fanynka. Ne, nezahazuj ten dopis, nejsem jen nějaká nicka! Chápu, že jsi zvyklej na společnost někoho tak výjimečnýho jako je Rose, či ostatní Morojové. Co jsem já, v porovnání s váma upírama, že? Nejsem Strigojka (a nikdy nebudu), ani dhampýrka, Morojka či alchymistka. Obyčejný člověk. Přesto mám dojem, že k tobě mám blíž než většina tvých takzvaných přátel.

Chápe vůbec někdo tvoji alkoholovou závislost, Adriane? Jsi nedoceněn, nazýván flákačem. Můžu ti však prozradit, že i já jsem v mládí, když jsem byla roztěkaná, sahala po láhvi alkoholu, samozřejmě pouze s přáteli, sama nikdy nepiji jako ty. Ach ano, nemám superrychlost a ani nejsem oslnivě krásná, ale vyžívám se v čtení literatury a narazila jsem na přesný problém tvé existence. Chápu problémy s éterem, které nezvládáš, ale doporočila bych ti méně drsný způsob. Ten opileckej odér je fakt nechutnej (v příloze ti posílám nový parfém, potřebuješ ho jako sůl). Říká se tomu existencialismus, Adriane, a ty by sis měl přečíst něco od Dostojevského. Jsou tam hrdinové jako ty, kteří se užírají. A pokud jde o Rose, pusť to za hlavu. V případě, že to nepůjde, přečti si Utrpení mladého Werthera a ono tě to přejde. Stoprocentně. 

Hleď do budoucnosti, Adriane! Takovej fešák jako ty by neměl čekat. Přestaň pít a kouřit, ničí to zdraví, a stejně jako u alkoholu, smrdí to. Pokud nevíš, co s penězma, přijeď za mnou. Ráda si užiju tvoji společnost. Jsem zvyklá na kuřáky a mohu ti nabídnout více než jen to. Moje krev čeká, Adriane (nemysli si ale, že ti budu dělat krevní banku pořád!). 
Očekávám tě co nejdříve. Návštěva ve snech vítána. Předem děkuji za splněné služby, máš můj obdiv

S přáním pevného zdraví 
Tvoje nedočkavá Vendea

2 komentáře :