neděle 2. září 2012

Esoterické okénko (#4)



Každý z vás již určitě někdy zažil podivný zážitek, který si neuměl vysvětlit, či viděl něco, co v materiálním světě nemůže existovat. Věci mezi nebem a zemí, které moderní věda nedokáže vysvětlit. V tomto seriálu se vám pokusím přiblížit různé fenomény, které se skrývají v rozlehlém tématu esoteriky a tajemna. Pokud nevěříte, nevadí. Je to jen na vás.

***
Astrální cestování (anglicky nazýváno Astral projection či OOBE - out of body experience) je snem mnohých lidí, kteří se o tuto tematiku zajímají. Považte, kdo by se nechtěl proletět vesmírem, prozkoumat každé zákoutí světa, podívat se do minulosti či prožít zážitky ze svého dětství? To vše a mnohem více toto nezvyklé cestování nabízí.

Abychom se mohli vžít do problematiky, musíme nejprve pochopit to, jak funguje náš svět. Lidské tělo se skládá z mnoha částí. První součástkou je fyzické tělo, které slouží coby obal pro naši duši. Další následuje astrální tělo, složené z éterické látky a energie, které pro nás bude při našich cestách astrální rovinou důležité. Dále existují další těla jako např. mentální atd. Ta nás ale v tuhle chvíli nezajímají.





Co se vlastně při astrálním cestování děje? Astrální tělo se postupně oddělí od fyzického a vstoupí do astrální roviny, která se úzce prolíná s naším materiálním světem. Astrální tělo na sebe bere takovou podobu, jakou jí přisoudíme. Naše astrální tělo je s naším fyzickým spojeno stříbřitou šňůrou, vycházející z oblasti pupeční čakry. Nic v tomto světě není nemožné. Vaše myšlenky se ihned materializují. Naprosto jedinečný je úhel pohledu, který se od našeho pozemského naprosto liší. Na astrální úrovni se nám naskýtá 360° vidění, které je pro nás dozajista neobvyklé. Zvyknout si na něj bývá těžké.

Už ze začátku je důležité si uvědomit to, že tato disciplína rozhodně není jednoduchá a je nutné se jí věnovat notný čas. U každého jedince je to různé; může jít o měsíce až roky, než se vám může podařit první projekce. Hlavní je se ale nevzdávat a stále si udržovat pozitivní přístup.

Otázkou zůstává, jak se do AS (astrálního světa) vlastně dostat. Existuje mnoho receptů na úspěch, každý si musí najít ten vlastní. Nejjednodušší metodou je samozřejmě použití meditace za pomocí různých pomůcek (oleje, kadidla, svíčky, řízená meditace, mantry, hudba atd...), čištění čaker a následné opuštění těla skrze ně, použití symbolických bran atd.


Základní požadavky na příznivou astrální projekci:
*
- tiché, nikým nerušené místo, na kterém projekci budeme provádět
- víra v to, že se nám to povede, negativní myšlenky jsou nežádoucí
- najití správné metody
- nekončící nadšení, které nám může pomoct
*
O několik odstavců nahoře jsem se již zmínila o možnostech, které se nám v Astrálním světě naskýtají. Je důležité si uvědomit, že AC má několik druhů, a to projekci vědomou, při které si plně uvědomujeme to, že cestujeme.  A nevědomou, která se nám může přihodit z lucidního snu či obyčejného snu. V tomto stavu nevnímáme, že jsme v AS, zážitky si nemusíme pamatovat. Poslední z možností je AC nechtěné, které se nám může přihodit při náhlém šoku, při kterém opustíme tělo z bezpečnostních důvodů.

Důvodů, proč lidé cestují, je opravdu hodně. Naskýtá se nám možnost setkat se se zemřelými dušemi, které po Astrální rovině bloudí, či s ostatními cestovateli. Nic zde není nemožné. Zajímavou exkurzí může být návštěva světa elementálů a přírodních bytostí, jako jsou skřítci, víly a ostatní jemněhmotné bytosti. Pokud toužíme poznat své minulé životy, i to není nemožné. Mou nejoblíbenější je návštěva Akášické kroniky, ve které si můžeme prohlédnout každý okamžik z našeho dětství a minulosti, a to i u svých minulých životů. Tímto světem nás nejspíše bude provázet náš Duchovní průvodce, lidově řečeno Anděl strážný, kterého má každý z nás. Je zde i to riziko, že potkáme Démona či bytost s nižšími vibracemi, vždy se ale můžeme pohodlně vrátit do svého těla. Není se čeho bát.



O Astrálním cestování by se toho dalo napsat hodně, zvláště pak o jeho technikách. Pokud budete mít zájem a uvidím kladný ohlas, budete se moct v dalších dílech těšit na popis některých technik, které se v AC používají (či se samozřejmě můžete obrátit mailem).

Vlastní názor a zkušenosti

Už odmalička jsem se se svým dědou dívala na Věřte-Nevěřte a věřila v to, že je něco mezi nebem a zemí. V sedmé třídě na základní škole jsem nějakým způsobem na internetu objevila stránku, která se zabývala esoterikou. Po bližším zkoumání mi do oka padlo právě AC, skýtající to nejbáječnější z nejbáječnějšího. Začala má první etapa, nejvíce důležitá, a to studování informací, které trvalo asi půl roku. Každý den jsem bedlivě pátrala po internetu, následně i v knihovně a sbírala informace.

Nastala doba mého prvního pokusu. Vše jsem již měla teoreticky zvládnuté, a tak jsem to samozřejmě chtěla vyzkoušet. Série pokusů byla čím dál lepší. Nejprve jsem se musela naučit zklidnit své myšlenky, které měly tendenci utíkat do všech směrů. Nejtěžší bylo naučit se techniku meditace a správného dýchání, což byl můj kámen úrazu. Poté jsem již zkoušela různé techniky. Ač musím říci, že jsem se do nádherného a vysněného světa zatím nedostala, udělala jsem velký pokrok. Nedělá mi problémy dostat se do stavu tranzu, z kterého je jen krůček do AS. Během dalších let jsem zkoušela méně, můj zájem ale nezmizel, občas to ještě zkusím, i když vím, že na to duchovně ještě nejsem připravená.

Co z toho plyne? Rozhodně se nevzdávejte, je to to nejhorší, co můžete udělat. Věřte své intuici, protože ta je ze všech nejdůležitějí. V příštím díle na vás čeká pojednání inspirované duchy a mé rozličné zkušenosti s těmito tvory.

Žádné komentáře :

Okomentovat