pátek 18. ledna 2013

Recenze - Krásní mrtví: Phoenix

Krasni mrtvi - Phoenix (Maguire Eden) obalAnotace:

Darina už nevěří sama sobě. Přes to všechno, čím v už prošla, stále pochybuje, že Krásní Mrtví mohou být skuteční. Snad jsou to jen výplody její žalem zasažené představivosti. Ale zjevení Phoenixe a Huntera jí dokazují, že opak je pravdou. Vrací se zpět na Foxton a očekává poslední setkání s Phoenixem. Tam nastane okamžik, kterého se Darina děsí nejvíc ze všeho. Musí odhalit okolnosti jeho smrti. Do cesty se jí staví nečekané překážky - Hunterovo zvláštní tajemství, podivný návrat Phoenixova otce a násilí místního gangu. Čas utíká příliš rychle a Darina se cítí chycená v pasti.

Proč jsem si knihu vybrala

Konečný díl série. Co více k tomu dodat?



Něco málo k obálkám

Phoenix (Beautiful Dead, #4)

Naše obálka je stejná jako ta originální a nese se i ve stejném duchu. Na tón všech obálek jsem si už zvykla a musím uznat, že tenhle je celkem fajn. Jenom mi trochu připadá, že má Phoenix kratší nohy. Ale to bude tím, že mu je usekli..

Hodnocení

Tumblr_mc6utjilai1rwsydjo1_400_large
Už počtvrté se vracíme do Ellertonu, abychom se setkali s Darinou a jejími Krásnými mrtvými. Darina už dokázala vyřešit záhadu okolo podivné smrti třech svých spolužáků – Jonase, Arizony a Madison. Jako poslední zbývá její milovaný mrtvý kluk – Phoenix. Darina jako vždy šílí, protože i přesto, že do stodoly ve Foxtonu jezdí prakticky denně. Do výročí Phoenixovy smrti zbývá ale už jen pár dní a Darina si není jistá, jestli dokáže svého milovaného zachránit a tím ho ztratit. Místo toho vymýšlí různé způsoby, jak by s ním mohla utéct a vyhnout se tak nevyhnutelnému osudu. Nic ale není jen tak jednoduché a na pozadí drogové minulosti Rohrových bratrů je těžké určit, kdo je skutečným vrahem. Přidejte k tomu ostříží dohled svrchovaného pána Huntera, kterého trápí jeho vlastní osud a máte z toho pěknou polízanici.

Tumblr_mf8mbju0g91rkygkco1_500_largeAutorka opět přichází se svým poutavým stylem vyprávění, který přináší celkem zajímavou detektivní zápletku. Už počtvrté totiž musíme spolu s hlavní hrdinkou odhalit, kdo je vrahem. Díky pohnuté minulosti Phoenixe a celé jeho rodiny se tak dostáváme do nebezpečného drogového podsvětí, kde stačí jedno špatné slovo a jste mrtví. Za to bych chtěla autorku rozhodně pochválit, protože celá tahle část mne celkem bavila. Už od začátku jsem ale tak nějak tušila, jak to vlastně dopadne a celkem jsem se bála. Po citových výlevech hlavní hrdinky jsem čekala srdceryvný konec, ale autorka si s ním poradila s nonšalancí. Oproti ostatním dílům byl ale tenhle díl jedním z těch slabších (Arizona pořád vede). Celou detektivní zápletku totiž do jisté míry kazí právě hlavní hrdinka, která se místy chová naprosto iracionálně a protiřečí si. Velkým plusem je také dějový příběh svrchovaného pána Huntera, který rozhodně pohne nejedním dívčím srdcem.

5847_dc8b_600_largeA tak se dostáváme k hrdinům celého příběhu. Abych se přiznala, tak jsem doufala, že hlavní hrdinka bude sekat dobrotu a nebude tak otravná, jako v předchozích dílech. Ve třetím díle se už zklidnila, ale nějaké to faux pas prostě přijít muselo. Jak všichni čekali, Darina naprosto citově nezvládla Phoenixův blížící se odchod a svým chováním to dávala jasně najevo. Praštit jí palicí po hlavě. Oproti tomu Phoenix byl spíše v neustálé depresi. Měla bych mu ale poděkovat za to, že se o Darinu tak staral – pokud by to nedělal, asi by byla už pod drnem. Setkáváme se tu také s bratry Phoenixe – Brandonem a Zakem. Jeden lepší než druhý. O Hunterovi jsem už mluvila, zlatíčko, které i přes svůj ledový vzhled okouzlí a zaujme vás.

Jak tedy zhodnotit závěrečnou knihu, která měla vše dokončit a vyřešit? Za sebe bych celou sérii rozhodně doporučila - Eden umí psát detektivní příběhy pro mladší mnohem lépe, než nějaké to romantické cukrování. Krásní mrtví mají zajímavý nápad a rozhodně je třeba je hned neodsuzovat a dát jim šanci.

Celkové hodnocení: 78 %

Děkuji nakladatelství Fragment za poskytnutí recenzního výtisku.
Knihu můžete koupit ZDE.

Zdroje:
Anotace a obálky
Obrázky

2 komentáře :

  1. Akurát dne som dočítala 2ku, ktorá sa mi veľmi páčila 8) Dúfam, že zvyšné diely budú rovnako dobré 8)

    OdpovědětVymazat
  2. Já zrovna čtu tento čtvrtý díl a nemůžu se hnout. Jsem teprve na začátku ale nějak se mi nechce pokračovat ve čtení. :D btw. Skvělá recenze! :)

    OdpovědětVymazat