neděle 24. března 2013

Recenze - Minulými životy k uzdravení

Minulymi zivoty k uzdraveni (Brian L. Weiss) obalAnotace

Dr. Weiss přináší podrobný průřez svou psychiatrickou praxí zaměřenou právě na reinkarnační regresi. A fobie, nutkavé chování, společenské i vztahové problémy, ale i různé bolesti, které tvrdošíjně odolávaly veškeré konvenční léčbě či terapii, po návratu do některého z předchozích životů téměř zázračně mizí často už po prvním sezení.

Kromě toho, že se v této knize seznámíte s mnoha případy jeho pacientů a s jejich neuvěřitelnými zážitky, dozvíte se také, jak můžete tajemství svých minulých životů poodhalit i vy.

Dr. Weiss vás seznámí s několika fungujícími technikami a nabídne i meditační text, který vás může zavést přímo do vaší vlastní minulosti.

Od autora Brian L. Weisse již vyšlo Mnoho životů, mnoho Mistrů, Jedna duše, mnoho těl, Poselství Mistrů, Jen láska je skutečná.


Proč jsem si knihu vybrala

Téma reinkarnace mne naprosto fascinuje, a tak se snažím nashromáždit co největší množství materiálu, kterým bych si doplnila chybějící informace. Minulými životy k uzdravení vypadalo jako solidní kniha, která by mne mohla uspokojit, a tak jsem se do ní tedy pustila.

Něco málo k obálce

Už na první pohled kniha přiláká čtenáře příjemnou šedo-bílou barvou doplněnou fialovým písmem, které čtenáře hezky naladí do té správné tajemné atmosféry.

Hodnocení

Autor nám v této zajímavé knize přináší úplně nový pohled na reinkarnaci. Zabývá se hlavně tím, jak může regresní terapie a hypnöza pomoci vyrovnat se s traumaty z minulých životů.

270451_10151163593989055_859297638_n_largeV úvodu se nejprve seznámíme s celou problematikou reinkarnace. Následují různé postupy, jak léčit různé neduhy způsobené traumatem z dětství či minulých životů. Ať už je to uzdravení těla, náprava problematických vztahů, léčba vnitřního dítěte, odhalení problematiky obezity nebo problematika depresí. Autor vše prokládá příběhy svých pacientů, čímž nám o něco lépe přiblíží danou problematiku. V závěru nás seznámí s několika způsoby regresní terapie, včetně detailního popisu a toho, jak by nám regrese mohla pomoci. V přílohách nalezneme text k regresní terapii a dále seznam doporučené literatury pro ty, kteří by se chtěli touto problematikou zabývat hlouběji.

Kniha je skvělým pomocníkem pro ty, kteří se chtějí o tuto problematiku zajímat více do hloubky a poslouží jako návod pro vaše první krůčky. Nejvíce čtenáři ocení právě přílohy, které obsahují přesný postup jak na to. Osobně bych knihu zařadila mezi ty povedenější a jistě bych jí všem doporučila. I přesto, že vlastním několik publikací tohoto typu, kniha doktora Weisse mi pomohla vyjasnit si pár věcí a naučila mne nové způsoby regresních terapií. Pokud vás nezaujme popis, pak jsou tu ještě výpovědi pacientů. Koho by to nezaujalo?

Pokus vás nezaujme toto dílo, dr. Weiss nabízí i další knihy, mezi něž patří například Mnoho životů, mnoho mistrů.

Celkové hodnocení:  85 %

Děkuji nakladatelství Metafora za poskytnutí recenzního výtisku.
Knihu můžete zakoupit ZDE.

Zdroje:
Anotace a obálka
Obrázky

Žádné komentáře :

Okomentovat