neděle 17. března 2013

Recenze - Numerologie od A do Z

Numerologie od A do Z obalAnotace

Čísla nás provázejí celým životem už od narození a mnozí z nás věří, že existují čísla šťastná i nešťastná. Málokdo však tuší, co všechno ovlivňují a co se z nich můžeme dozvědět. Mohou nejenom odhalit náš současný potenciál, ale také napovědět něco o naší budoucnosti.

Proniknete-li do tajů numerologie, naučíte se určit optimální data plánovaných událostí, dokážete lépe porozumět skrytým stránkám své osobnosti, dosáhnout úspěchu v soukromí i v zaměstnání nebo si zvolit správného partnera.
Tato prastará věda totiž není jen hříčkou pro zábavu, ale rozhodně má co říct i dnešnímu modernímu člověku.


Proč jsem si knihu vybrala

O Numerologii se zajímám už nějaký ten pátek. Měla jsem ale potíž najít publikaci, ve které by bylo všechno nějak pěkně shrnuto a která by byla nějak pěkně vizuálně zpracovaná. S knihami ze série od A do Z mám jen dobré zkušenosti, a tak jsem neváhala a zkusila i tuto.



Něco málo k obálce

I přesto, že je kniha naučná, je obálka moc pěkně řešena - doplněna tematickými obrázky, které se numerologie týkají (například Orloj, duga, hrací kostky atd.).

Hodnocení

http://kosmoactions.files.wordpress.com/2012/04/numerology1.jpg
Vítám vás u další knihy z naučné série od A do Z. Tentokrát se hlouběji mrkneme na Numerologii. Kniha je skvělým pomocníkem pro všechny milovníky esoteriky a hlavně numerologie, pomocí kterých se dají zjistit různé věci - od toho, jaký je váš dům až po vaši povahu.

Kniha je přehledně rozdělena do několika částí. Nejprve se v úvodu seznámíme s tím, jak vlastně s čísly pracovat, následně už následuje různé rozdělení čísel a jejich významů. Podíváme se také na numerologii v kontrastu s některými ostatní vědami jako je kabala, tarot, feng-šuej, astrologie atd. Hlavní část tvoří Pět formulí, mezi něž patří číslo osobnosti, životní cesty, duše, osudu a aktuální číslo. Pokud vás spíše zajímá, jak čísla ovlivňují vztahy, pak i pro vás se tu najde oddíl na konci knihy. Na samém konci pak najdete třešničku na dortu v podobě čísla domu, šťastných čísel, telefonních čísel a mnohých dalších. A pokud něčemu nebudete rozumět, čeká na vás na konci slovníček, který vám všechny nejasné pojmy vysvětlí.

http://i.idnes.cz/11/112/cl6/VES2a76c1_clanek_numerologie_zdroj_01.jpgKniha nabízí nepřeberné množství informací, které ukojí každého numerologa. Po osobní zkušenosti mohu potvrdit, že čísla většinou sedí a v několika situacích mi již pomohly. Kniha je dobrým pomocníkem i pro úplné začátečníky, jelikož autorka vše pečlivě vysvětluje a doplňuje obrázky. Vše je doplněno zajímavým grafickým zpracováním a obrázky, které s tématem úzce souvisejí. Ve svém oboru patří k těm povedenějším.

Pokud stále váháte, zda si knihu pořídit, osobně bych Numerologii dala palec nahoru. Příjemné zpracování v kombinaci s jasným a poutavým textem vás zabaví na několik večerů. A třeba se o sobě dovíte i něco nového.

Celkové hodnocení: 85 %

Děkuji nakladatelství Metafora za poskytnutí recenzního výtisku.
Knihu můžete zakoupit ZDE.

Zdroje:
Anotace a obálka
Obrázky

4 komentáře :

  1. pokud budu mít příležitost docela bych si tam něco i přečetla.. =))

    OdpovědětVymazat
  2. Numerologie je jedno z témat, které mne vždy fascinovali a jsou pro mne obrovskou záhadou. Chtěla bych se jednou numerologii naučit a porozumět ji pořádně. Doufám, že se mi to jednoho dne poštěstí a najdu si dostatek času na to, se tomu pořádně pověnovat :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Také se mi kniha líbí. Asi si napíšu Ježíškovi :-) . Věřím, že datum narození a horoskop nejsou náhoda. Jen si člověk v sobě musí pár věcí srovnat a pak je vidět, jak informace z numerologie sedí :-) . Já se třeba také zajímám o rodné číslo žen . To je další zajímavá oblast :-) .

    OdpovědětVymazat
  4. Knize bych dala 100%, jen ten design mě příliš nenadchl. Jinak obsahově je super. V poslední době vídám všude číslo 1212 a bylo fajn se dozvědět, co znamená! :-)

    OdpovědětVymazat