středa 21. srpna 2013

Recenze - Work it Out

Working It OutAnotace

Přichází šance...

Život Grace Warrenové je bezpečný a předvídatelný - přesně tak, jak to má ráda. Vše se ale změní během chvíle, kdy se rozhodne navštívit aukci, aby pomohla kamarádovi. Potkává Setha Tuttla, který jí nepředvídatelně políbí a náhle zmizí, nechajíc Grace zmatenou a vynervovanou. Doufá, že už ho znovu neuvidí. Osud má ale jiný plán.

Šance pro lásku...

O pár týdnů později se Grace a Seth opět setkávají, tentokrát na pooperační klinice, kde Grace pracuje. Okamžitě Setha poznává. Naneštěstí je přesně tak otravný, jak si ho pamatuje. Přesto je v něm něco, co otřásá jejími pevně postavenými zábranami - ačkoliv Seth je přesný opak toho, o čem Grace kdy snila. Možná ale je Seth přesně to, co Grace celou dobu potřebovala - něco, kvůli čemu obětuje bezpečí a předvídatelnost. Jen proto, aby mohla být s ním.



Proč jsem si knihu vybrala

Dostala jsem příležitost zúčastnit se Blog tour, která měla za účel tuto knihu trochu zpropagovat. Nu, nakonec jsem neodolala a vzala příležitost za pačasy. Anotace zněla celkem slibně. Prostě takový oddechový romantický příběh, který by se mi mohl líbit.

Něco málo k obálce

Obálka knihy je laděna v příjemných barvách a přijde mi prostě roztomilá. Sice vypadá naprosto obyčejně, ale modelka bez hlavy s klukem v teplákách má něco do sebe. Nejlepší na tom je ten roztomiloučký font.

Hodnocení

Baby tonight, we could be more than friends | via TumblrGrace Warrenová pracuje coby fyzioterapeutka, která pomáhá především lidem po úrazech. Grace vede spořádaný a přesně daný život bez překvapení. Tak je to pro ni nejjednodušší. Nalinkovaný život ale skončí ve chvíli, kdy potká Setha. Během aukce starých mládenců jí Seth nečekaně políbí - což s Grace otřese v základech.

Zvláště poté, co po pár týdnech najde Setha ve své ordinaci coby jednoho z pacientů. Seth je Gracin pravý opak a má rád adrenalin. Což se mu vymstilo - je jen na Grace, aby mu pomohla se zotavit z ošklivého pádu. Mezi oběma hrdiny to začíná nebezpečně jiskřit - a je jen na nich, jak daleko svůj vztah doktor-pacient nechají zajít...

Work it Out je nejnovější počin z pera Rachael Anderson. Kniha má poměrně jednoduchou angličtinu a je zasazena do reálného světa. Hlavní dějovou linku tvoří romance Setha a Grace, i když se autorka hodně zaměřuje i na další věci. Velký prostor dostává i minulost obou hrdinů, především Gracin postižený bratr Alec a Sethův nejlepší kamarád, který zemřel na rakovinu. Příběh ubíhá celkem pozvolným tempem, a tak je kniha skvělým společníkem pro odpočinkové čtení. Pokud hledáte akci, obraťte se jinam. Pár akčních scén tu samozřejmě najdete také, příběh se ale více zaměřuje na lidské vztahy a chování než na nějaký thriller.

“And listen," said Seth. "I’m sorry for not recognizing you, and for being such a—” He stopped as though unsure of which word to use.“Such a what?” Grace said. “Egotistical jerk?”“I wouldn’t go that far.”

cute couple | via Tumblr
Hlavní hrdinka je sympaťačka, s kterou se čtenář velmi lehce sžije, jelikož Grace řeší skutečné problémy, které se mohou stát komukoliv. Neustále se obviňuje za nehodu bratra, díky které ochrnul, a proto má kolem sebe vytyčenou pevnou zeď, přes kterou se dostane jen málokdo. Seth je Graciným opakem - užívá si života plnými doušky a nebojí se riskovat. Tenhle kontrast je na příběhu jednou z nejlepších věcí.

 Hodně jsem si oblíbila i Gracina bratra Aleca a Sethovu kamarádku Lannu. Samozřejmě nesmím zapomenout na Sethovo flirtování s Grace, které patřilo k těm nejvtipnějším částem v knize.

Working it Out je celkem povedenou oddychovkou, která nikoho neurazí. Příjemní hrdinové a zajímavý příběh jsou velkým lákadlem, Kniha by neměla dělat problémy ani začátečníkům. I přesto, že má kniha pomalejší rozjezd a nese se v líném tempu, má rozhodně co nabídnout. Čtenář se s hlavními hrdiny bude moci zamyslet nad svým vlastním životem a způsobem, jakým ho vede.

Celkové hodnocení:  82 %

Děkuji Kathy za poskytnutí reading copy v rámci blog tour.

Zdroje:
Anotace a obálka
Obrázky

Žádné komentáře :

Okomentovat