pondělí 28. července 2014

Recenze - Strážkyně krve

Strážkyně krve (The Blood Journals, #2)Oficiální anotace

Pro Mab Prowdovou je krvavá magie stejně přirozená jako dýchání. Ale když jedno její kouzlo omylem probudí mocnou spící kletbu, magie se jí vymkne z rukou – a probuzená kletba ohrožuje jak ji, tak zcela nemagického chlapce Willa, s nímž se Mab postupně sbližuje. 

Stejně jako v pozoruhodném debutu Magie krve Tessa Grattonová umně propojuje záhady, romantiku a hrůzu a dává jižanskému gotickému románu novou svěžest.

Proč jsem si knihu vybrala

Po přečtení prvního dílu jsem byla celkem zvědavá, co se stane v pokračování. A jelikož měla být kniha vyprávěna z pohledu jiných postav, vrhla jsem se do toho po hlavě.

Něco málo k obálkám

The Blood Keeper (The Blood Journals, #2)The Blood Keeper (Blood Journals #2)

Strážkyně krve má celou řadu krásných obálek. Začneme tou naší, která se mi celkem líbí. Je poměrně jednoduchá a navíc ladí k prvnímu dílu. Stejně tomu tak je i u dvou následujících obálek. Ať už se jedná o krvavou hvězdu či blond slečnu vpravo.

El Secreto de los Cuervos (Blood Magic, #2)Strážkyňa krvi (Mágia krvi, #2)

Obálka vlevo je pěkná a decentní. To se nedá říct o té slovenské vpravo - slečna vypadá jako zombie goth princezna, které jsem se celkem lekla.

Hodnocení

Mab Prowdová patří mezi krvavé čarodějnice, pro něž je magie krve stejně přirozená jako dýchání. Will, kterému málem utonula přítelkyně a štěstí ho zrovna nedoprovází, magii ještě nepoznal. Vše se ale zvrtne ve chvíli, kdy se jedno z Mabiných kouzel vymkne kontrole. Will se tak dostává do přímého střetu s magií, která ho poznamená a přivede do blízkosti čarodějky Mab. Jak se dokáže Alex vyrovnat s touto novou skutečností? Dokáže se od Mab držet dál nebo ho její magie spoutá navěky?

Likes | Tumblr
Strážkyně krve je druhým dílem ze série The Blood Journals z pera Tessy Grattonové. Předchází první díl Magie krve a krátká novelka Crow Memory, která se zaměřuje na Reesovy vrány. Autorka pokračuje ve stejném stylu psaní jako v prvním díle - kapitoly jsou psány z pohledu obou hlavních postav. Jako vsuvky pak slouží kapitoly psané z pohledu další postavy, jejíž identita se vám během knihy postupně odkrývá. Oproti prvnímu dílu, který byl občas zdlouhavý a nezáživný, si Strážkyně krve pěkně polepšila. Hrdinové jsou živější a sympatičtější. Už od začátku nechybí v knize ta potřebná akce, kterou s sebou přináší hlavně hlavní hrdinka a její krvavé čáry.

Vás dva spojovalo něco mnohem intimnějšího než jen magie a před vaší společnou mocí bledlo i slunce.

Wow!
Hlavní hrdinka Mab patří mezi krvavé čarodějnice. Čarování miluje, je pro ní pevnou součástí jejího života. Navíc se k ní připojily i Reesovy vrány, které známe z prvního dílu. Už od začátku jsem si Mab oblíbila, jelikož je divoká a nespoutaná. A pak tu máme Willa, který byl daleko lepším protějškem než Nick v Magii krve. Přesto, že je to v podstatě obyčejný kluk, měl co nabídnout a pěkně doplňoval Mab. Velkým plusem jsou i jeho dva psi, kteří ho doprovázeli na každém kroku. Autorka nezapomněla ani na postavy z prvního dílu, které se v knize občas také mihly.

A jaké jsou moje dojmy z čtení této knihy? Strážkyně se mi líbila o hodně více než první díl, do kterého jsem se musela vážně nudit. Bylo to nejspíše hrdiny. A zasazením. I samotná zápletka byla daleko lepší. Nejvíce se mi líbila ona krvavá magie, kterou autorka ve své čarodějnické sérii využívá. Je to vážně něco. Jakožto fanynka Reese z prvního dílu jsem si také přišla na své - ty vrány tam byly!

Strážkyni krve bych doporučila všem milovníkům Young adult či fantasy příběhů, kteří mají rádi magii a čarodějnice. A krev. Autorka tyto prvky využila velmi zajímavých způsobem a přidala nezapomenutelné charaktery.

Celkové hodnocení: 85 %

Děkuji nakladatelství Knižní klub za poskytnutí recenzního výtisku.
Více o knize ZDE.

Zdroje:
Anotace a obálky
Obrázky

Žádné komentáře :

Okomentovat