čtvrtek 14. srpna 2014

Recenze - Demonata: Hrdinové pekel

Hrdinové pekel (Demonata, #10)Oficiální anotace

Beranabus a Dervsish jsou mrtví. Bec uzavírá s Lordem Lítost děsivé spojenectví. Pecka je slepý a proti své vůli uvězněný na Zemi. Grubbs je šílený žalem a ztrácí nad sebou kontrolu.

Démoni přecházejí do našeho světa.
Učedníci umírají jeden po druhém. 
A Stín stále čeká.

Vítejte na konci!!!

Proč jsem si knihu vybrala

Závěry Darrenových sérií jsou většinou pořádně epické. Zvláště pak, pokud jde o takové pecky jako jsou Sága Darrena Shana či Demonata. Takže co myslíte? Proč jsem si asi vybrala Hrdiny pekel? Plus ta obálka... Ňamka. 

Trailer




Něco málo k obálkám

Hell's Heroes (The Demonata, #10)نبرد با شیاطین : جلد ده 10 : قهرمانان دوزخ

Konečně jsem se dočkala obálky závěrečného dílu, kterou miluji ze všeho nejvíc. Jsem moc ráda, že se CooBoo rozhodlo právě pro tenhle styl. Je to fantastické. Obálka vlevo není také špatná, jen mi trochu nesedí Grubbs a Bec. Pecka je na druhou stranu vážně fešák. Vpravo pak máme variantu naší obálky, laděnou do fialova.

Hodnocení

Blíží se Apokalypsa. Tentokrát už prakticky neodvratná. A jediní tři lidé v Universu, kteří by mohli svět zachránit, jsou ztracení. Bec uzavírá nebezpečný pakt s Lordem Lítostí, a tak zrazuje své dva přátele. Pecka je opět slepý, držený pod zámkem svým vlastním kamarádem. A Grubbs Grady se utápí v smutku ze smrti svého strýce Dervishe. Dokážou se tři díly Kah-Gaše oprostit od všech starostí a postavit se společnému nepříteli v posledním boji, který může skončit jasnou smrtí a vyhlazením lidské rasy?

Hrdinové pekel jsou desátým a závěrečným dílem z hororové série Demonata z pera Darrena Shana. Závěrečný díl je vyprávěn opět z pohledu Grubbse, stejně jako 5 dalších dílů. V devíti předchozích dílech si autor vytvořil ideální prostředí pro epický konec. Kapitoly jsou krátké, vše ubíhá rychle a vy nestačíte zírat, co Darren se svými postavami provádí. A věřte mi, pokud máte nějaký tip ohledně konce, pak je to špatně. Darrenovy konce se prostě nedají uhodnout.

Přemílám si v hlavě šílené představy, že Lord Lítost si zahraje na Darth Vadera, přejde k nám a zastaví zlého imperátora Smrt. Jenže tady nejsme v Hvězdných válkách.

Blind and Bleeding by Migoto-OokamiGrubbs se v první polovině knihy chová jako blázen ovládaný pouze žalem. Dokonce oslepil i vlastního kamaráda! Vždycky jsem tak nějak tušila, že je tenhle Grady psychouš. Chudáček Pecka to pěkně odnesl a zůstal na Zemi. Oproti Grubbsovi mu to ale trochu myslí. Nejzajímavější postavou byla bezesporu Bec, která se spolčila s Lordem Lítost. Z té holky jde vážně strach. A nebojte se, náš milovaný Darren nezapomněl ani na další postavy. Těšte se na Žraloka, Kiriliho či samotného Lorda Lítost. Kdo by nechtěl být u konce?

A co moje pocity z čtení téhle uzounké knížečky? Většinu knihy jsem si vážně užívala. Bylo to ta správná jízda, i když to asi úplně nesplnilo moje očekávání. Nechápejte mě špatně, Hrdinové pekel byli dokonalí. Jen jsem čekala úplně jiný konec. Ale nevadí, protože i tenhle je tak logicky promyšlený, že před Darrenem stejně smekám. A tak skončila další dokonalá série. Amen.

Hrdiny pekel bych doporučila všem čtenářům, kteří hledají něco kapku hororového a nebojí se démonů. Co vám tahle série může nabídnout? Promyšlený děj a hektolitry krve.

Celkové hodnocení: 90 %

Děkuji nakladatelství CooBoo za poskytnutí recenzního výtisku.
Více o knize ZDE.

Zdroje:
Anotace a obálky
Obrázek 1
Obrázek 2

Žádné komentáře :

Okomentovat