sobota 8. dubna 2017

Měsíční shrnutí za březen 2017


Co jsem přečetla, zrecenzovala a zhlédla za březen?
To vše můžete najít v tomto článku.


Přečtené knihy


The Crown & the Arrow (The Wrath and the Dawn, #0.5)The Crown & the Arrow

Duben jsem začala s novelami ke Pomstě a Rozbřesku. Obě byly kraťoučké, takže to byla fakt záležitost na jedno odpoledne. Khalida naprosto zbožňuju a novela z jeho pohledu mi bodla. Nebylo to sice nic světoborného, ale nějaký náhled mi to dalo. Rozhodně palec nahoru!

Hodnocení na GR: 4 z 5 hvězdiček





The Moth & the Flame (The Wrath & the Dawn, #0.25)The Moth & the Flame

Tohle byla asi moje nejoblíbenější novela z celé série novel k téhle sérii. Jalala i Despinu jsem si oblíbila už v Pomstě a Rozbřesku (moje láska k vedlejším postavám se prostě nedá zapřít) a vážně mě zajímalo, co tomu jejich vztahu-nevztahu předcházelo. Dokonalé. Oba dva mají skvělou chemii a doufám, že se předvedou i v Rose and Dagger.

Hodnocení na GR: 4.5 z 5 hvězdiček




The Dream Thieves (The Raven Cycle, #2)The Dream Thieves

The Raven Boys jsem četla v češtině myslím loni. Oproti ostatním knížkám od Maggie mě ale Havraní chlapci naprosto okouzlili a přesvědčili o tom, že se to čekání a dávání dalších šancí téhle autorce vyplatilo. Raven Boys jsou totiž neskuteční - hlavně v originále. Ten snový a lehce poetický popisný styl, který Maggie ukázala už v Mrazení, se tu projevil na 100 % a hádejte co - konečně mě nadchl! Ke kouzelné atmosféře Cabeswateru to totiž perfektně sedí. A pokračování? I když nemám Ronana až tak v lásce, zápletka kolem Greywarrena mě hodně bavila a knihu jsem přečetla jedním dechem a okamžitě si musela objednat pokračování.


Hodnocení na GR: 4.5 z 5 hvězdiček


HeartlessHeartless

Na Heartless jsem se hodně těšila. Nejsem posedlá Měsíčními kronikami jako všichni ostatní, a tak jsem šla do knihy skoro s čistým štítem. Cinder jsem sice četla, je to ale už pět let dozadu, takže jsem si Marissin styl moc nepamatovala. Pamatuju si jen to, že mě kniha bavila, ale nijak neoslnila. A Heartless? Wow. Hodně popisné, ale vážně dobré. Bavilo mě to a fyzicky mě bolelo, kam to celé spělo. Vy totiž víte, jak to dopadne. Což je na tom to smutné. Je pravda, že Cath ke konci dělala blbá rozhodnutí a Mary Ann je prostě blbka... ale i tak. I love Jest :(

Hodnocení na GR: 4 z 5 hvězdiček


Shatter Me (Shatter Me, #1)Shatter Me - re-reading

Hahaha. Asi stý re-reading. Loni jsem sice svůj každoroční re-reading sice těžce nedala, ale letos to určitě napravím! Musím! Bylo to fantastické, stejně jako vždy. Dělá mi jen problém číst Adamovy scény protože... ugh. Už se mi z jeho scén dělá fyzicky špatně. Tu postavu nenávidím celým svým srdcem. A i když vím, že to nijak nezměním, pořád jsem doufala, že se mu něco stane. PROČ NENÍ V JEDNIČCE VÍC KENJIHO?

Hodnocení na GR: 5 z 5 hvězdiček



SirénaSiréna

Ugh... Tohle bylo takové... divné. Ze začátku jsem vážně přemýšlela o tom, že tu knihu vyhodím oknem ven, protože to bylo to jedno klišé vedle druhého. Jak jsem ale pokračovala dál, trochu se to zlepšilo a připomnělo to tu Kieru, kterou znám ze Selekce. Hodně tomu dal takový Akinli, který byl jako postava fajn. Nijak zvlášť mě Siréna neučarovala, ale chápu, že je to autorčina prvotina. Alespoň tam nebyl milostný trojúhelník.

Hodnocení na GR: 3.5 z 5 hvězdiček



Tokijský ghúl 3 (Tokyo Ghoul, #3)Tokijský ghúl 3

S každým dalším dílem je Tokyo Ghoul temnější a temnější. A jsem za to ráda, protože s temnotou přichází nějaká ta akce a nové postavy. Holubice sice tolik nemusím, ale Kureo Mado a jeho posedlost je osvěžující. Nebudu zastírat, že už od prvního dílu čekám na ten čtvrtý, ve kterém se objeví moje nejoblíbenější postava. Díky anime tedy vím, co se bude dít dál. Ale jo, boj v tomhle volume patří k jedněm z mých oblíbených. I když Tóku tolik nemusím.

Hodnocení na GR: 4 z 5 hvězdiček


Devils and Realist, Vol. 8 (Devils and Realist, #8)Devils and the Realist Volume 8

Tuhle mangu prostě miluju. Andělé a démoni? To chceš. Navíc je na obálce Gilly! Solidní volume. Sice Kevina aka Uriela nemusím, ale je fajn vidět, že se to někam posouvá. Čmuchám epickou bitvu mezi anděly a démony.


Hodnocení na GR: 4 z 5 hvězdiček






My ostatní tu prostě žijemMy ostatní tu prostě žijem - KNIHA MĚSÍCE

Číst Patricka Nesse je v poslední době neskutečně mainstream a populární. Nebudu předstírat, že mě to v koutku duše trochu neirituje, i když si to Patrick vážně zaslouží. Jak Netvora, tak Chaos jsem četla v roce 2012, kdy u nás po autorovi neštěkl ani pes a četlo ho jen pár lidí. Od té doby Patricka miluju. My ostatní tu prostě žijem jsou naprosto vynikající záležitost, kterou zhltnete během chvilky. Není to ale pro každého. Mě prostě ten mix titulků na začátku kapitol a příběh Mikea bavil. Mike i Henna mě sice silně iritovali a zabila bych je, ale Jared to skvěle doplňoval. Tahle kniha je prostě tak zvláštní, až je absolutně boží. Na Chaos Walking to sice pořád nemá, ale i tak je znát, že to napsal právě Patrick.

Hodnocení na GR: 5 z 5 hvězdiček


Gantz/14Gantz 14

NE. Tohle vážně ne. Doufala jsem, že se Gantz zlepší. Vážně jsem v to doufala. Co ale předvedlo čtrnácté volume... Nic se tomu asi nevyrovná. Vážení, seznamte se s mangou, ve které mají ufouni různou podobu. Dinosaury bych ještě přežila... Ale UPÍŘI??? Z Gantze se stává Stmívání, jak už napovídá i anotace dalšího volume. Je tu totiž i milostný trojúhelník... ZA CO?

Hodnocení na GR: 1.5 z 5 hvězdiček



300 Fox Way Holiday Piece (The Raven Cycle, #0.3)300 Fox Way Holiday Piece

Hodně krátká novelka, která se odehrává před Raven Boys. Jde o Vánoční kousek o tom, jak se Vánoce slaví v domě Blue. Nijak nepohorší, ale ani neohromí. Mohlo to být o dost delší.


Hodnocení na GR: 3 z 5 hvězdiček





Blue Lily, Lily Blue (The Raven Cycle, #3)Blue Lily, Lily Blue

Blue Lily byla hodně zvláštní, ale tím správným způsobem. Dream Thieves se mi sice asi co se týče děje líbili víc (protože sny), ale BL,LB byla vynikající. Trochu se bojím, jak tohle celé dopadne, protože si tu postavy umírají jako na běžícím páse a dějou se tu celkově dost zvláštní věci. Adama pořád nemám ráda a je mi upřímně jedno, co se s ním stane. Moje nejoblíbenější postava? Noah. Škoda, že tam tolik není :// Kings and queens, queens and kings, blue lily, lily blue... Nebo tak nějak. Nakažlivé.

Hodnocení na GR: 4 z 5 hvězdiček


A Minor Raven Boys Holiday Drabble (The Raven Cycle, #0.4)A Minor Raven Boys Holiday Drabble

Narozdíl od 300 Fox Way Holiday Piecu byl tenhle drabble o něco delší. Líbil se mi o dost víc. Zaměřoval se totiž na samotné havraní kluky, které mám tolik ráda. Sice bych ocenila víc Noaha, protože Ganseyho tolik nemusím, ale budiž. Bylo to miloučké.

Hodnocení na GR: 4 z 5 hvězdiček





Výsledek obrázku pro annie96 is typingAnnie96 is Typing - OBJEV MĚSÍCE

A to nejvíc scary nakonec. Annie96 vlastně ani není kniha, jedná se o krátký interaktivní online příběh, který ukazuje konverzaci mezi dvěma teenagery. Je to strohé, jednoduché a úderné. A vážně to nečtěte v noci, protože mě to teda vyděsilo. A to dost (a to mám horory ráda).

Hodnocení na GR: 5 z 5 hvězdiček





Zrecenzované knihy


Sůl mořeCaraval (Caraval, #1)



Zhlédnuté filmy, seriály a anime


Poster undefined 
        The Windmill Massacre
       
      
     The Windmill Massacre

Začínat měsíc s hororem asi nebyl nejlepší nápad. Na Windmill Massacre jsem narazila úplnou náhodou a ani jsem na něj koukat nechtěla, ale byla jsem zvědavá. Žádný horor, který by se odehrával v Nizozemí jsem nikdy neviděla, takže to vypadalo lákavě. Bylo to... měla jsem z toho noční můry. Není to zas tak děsivé a některé animace jsou spíše úsměvné, ale zamrazí z toho... Hlavně, když vám zabijí vaši oblíbenou postavu. Tenhle film mě překvapil a patřil rozhodně mezi jedny z těch lepších hororů, které jsem v poslední době viděla.

Odkaz na ČSFD
Hodnocení na ČSFD: 3 z 5 hvězdiček


posterMonster High: Otevřené srdce

Pamatujete, jak jsem brečela, že mi dochází MH filmy? Otevřené srdce bylo jedním ze dvou posledních. Narozdíl od ostatních animovaných filmů má tenhle stejnou animaci jako web seriál. Asi jsem se na něj měla podívat ještě před tím, než jsem začla koukat na samotný seriál, protože tu Frankie Stein na MH teprve nastupuje a vypráví příběh o prvních dnech na škole. Bylo to fajn, přesně to, na co jsem u MH zvyklá.

Odkaz na ČSFD
Hodnocení na ČSFD: 4 z 5 hvězdiček


posterMonster High: Střet kultur aneb Tesáky proti Kožichům

I Střet kultur má stejnou animaci jako web seriál. Tentokrát jde o střet mezi upíry a vlkodlaky, kterým zruší jejich vlastní střední a oni tak musí nastoupit na Monster High, kde jsou si všichni rovni. Trochu jsem se bála, že se tu stane něco s Clawdem a Draculaurou, ale naštěstí jsem si mohla oddechnout. Pro milovníky  MH je tenhle film jako dělaný.

Odkaz na ČSFD
Hodnocení na ČSFD: 4 z 5 hvězdiček



posterHigurashi no naku koro ni Kai - ANIME MĚSÍCE

Trvalo mi vážně dlouho, než jsem se prokousala druhou řadou Higurashi. Není to až tak tím, že to bylo strašné, protože to bylo vynikající a ještě lepší než první řada. První půlku téhle řady jsem slupla během dvou dnů. Pak jsem se ale sekla a nechtěla pokračovat dál, protože shit got real. Všechno se tu vysvětlo a tajemství Hinamizawy se dočkalo rozuzlení. Pro milovníky mystery anime je tohle must have. Je to sice mísy i dost gory, ale postavy za to fakt stojí. A konec? Brečela jsem. Bylo mi té postavy fakt líto. A je jedno, co provedla špatného. Fandila jsem jí i tak.

Odkaz na ČSFD
Hodnocení na ČSFD: 5 z 5 hvězdiček


posterBananya

Neskutečně cute kraťoučké anime, které mi doporučila BFF. Je to o kočkách, které bydlí v banánech. Jo, slyšíte správně. Pokud hledáte něco, u čeho se zasmějete a odpočinete si, tak berte Bananyu všemi deseti.

Odkaz na ČSFD
Hodnocení na ČSFD: 5 z 5 hvězdiček





posterMy Little Pony: Equestria Girls: Legenda o věčné svobodě

Um... Vůbec nechápu, jak mi mohlo uniknout, že je dávno venku nový MLP film. Novinky ze světa poníků sleduju pravidelně, ale tenhle film mi naprosto unikl. Když jsem to zjistila, okamžitě jsem si ho sehnala. A bylo to super. Fajn oddychovka se super písničkami. Chyběla mi trochu Twilight z Equestrie, ale i její nová kopie není vůbec špatná. A navíc tu měla velkou roli i Sunset, kterou mám asi nejradši.

Odkaz na ČSFD
Hodnocení na ČSFD: 4 z 5 hvězdiček


Higurashi no Naku Koro ni Special: Nekogoroshi-henHigurashi no naku koro ni: Nekogoroshi hen

Kraťoučké OVA k Higurashi. Co víc říct.

Odkaz na ČSFD
Hodnocení na ČSFD: 3 z 5 hvězdiček







posterPád

A nakonec to nejhorší. Boha jeho, proč někdo točil film zrovna k téhle knižní sérii? Chápala bych, kdyby ten film vyšel v době, kdy tyhle knihy alá Twilight frčely. Ale teď? Bohužel jsem zklamaná... teda co se týče filmu. Knihy se to celkem drželo a třeba taková Penn mi byla sympatická. Bohužel některé scény totálně okopčily Stmívání... a Daniel? Měl jen jeden výraz jako Bella i Edward. Ne. Prostě ne. Anděly miluju, ale tohle nechceš. A vážně nechápu, jak se to mohlo dostat k nám do kin. Kdybych nečetla knihy, ani se ve filmu nechytám.

Odkaz na ČSFD
Hodnocení na ČSFD: 2 z 5 hvězdiček


A jaký byl váš březen?

Žádné komentáře :

Okomentovat